Cultuur & Media
AVROTROS

Twee luistertips! Podcasts over een familieruzie en het verhaal achter een muzieknummer

foto: Podcasttegelsfoto: Podcasttegels
  1. Nieuwschevron right
  2. Twee luistertips! Podcasts over een familieruzie en het verhaal achter een muzieknummer

"Ik wilde graag het verhaal vertellen van wat migratie met onze familie heeft gedaan", vertelt podcastmaker Gabriëlla Adèr in VINK over de podcastserie De verschrikkelijk mooie migratie. "Het gaat over de ruzie die daaruit is voortgevloeid. Ik heb geleerd hoe ontworteld mijn familie is geweest, hoe dat hen heeft beïnvloed door de jaren heen. En hoe wij dat ook hebben gevoeld."

#173 - De verschrikkelijke mooie migratie - Sporen - Nagasaki - Poëzie Vandaag - VINK: De podcastgids van Nederland

De verschrikkelijk mooie migratie (en alles wat erna kwam) is een podcast over de Siciliaanse familie van Gabriella Adèr, die in 1969 naar Rotterdam migreerde. "Ik voelde dat er een soort onuitgesproken drama en verdriet in de familie zit", vertelt Adèr. Er ontstond een conflict in de familie, die te maken had met die migratie van vijftig jaar geleden. "Toen dacht ik: hoe kan daar nu nog een conflict over ontstaan? Dat zegt iets over hoeveel invloed dat heeft gehad."

'Sporen' over muzieknummers

In VINK vertelt Adèr over haar podcast. Ook maker Vincent Reinders is te gast. Hij maakt voor Omroep ZWART de muziekpodcast Sporen waarin artiesten hun nummers ontleden, en de luisteraar spoor voor spoor meeneemt naar de verhalen achter de muziek.

#173 - De verschrikkelijke mooie migratie - Sporen - Nagasaki - Poëzie Vandaag - VINK: De podcastgids van Nederland

VINK

Ben je op zoek naar luistertips? Heb je alle afleveringen van de 'Deventer Mediazaak' en de 'Brand in het Landhuis' al gehoord en ben je op zoek naar nieuwe parels op podcastgebied? De redding is nabij. VINK is dé podcastgids van Nederland! NPO Radio 1-presentator Mischa Blok nodigt twee podcastmakers uit die een kijkje geven achter de schermen. Hoe maak je eigenlijk een podcast? Beide gasten tippen bovendien een serie waaraan zij helemaal verslingerd zijn, en ook Mischa komt met een aanbeveling.

Iedere vrijdagnacht om 01:00 uur op NPO Radio 1 en natuurlijk vind je VINK ook in alle podcast-apps! Of op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie