Cultuur & Media
AVROTROS

Derk Bolt huilt nooit bij een familiehereniging: 'Ik heb wel eens geslikt'

foto: Miss Podcastfoto: Miss Podcast
  1. Nieuwschevron right
  2. Derk Bolt huilt nooit bij een familiehereniging: 'Ik heb wel eens geslikt'

"Het ergste wat je kan overkomen, is dat je aanbelt en zegt dat je mevrouw De Groot zoekt en dat zij dan zegt: ja dat ben ik." Mister Spoorloos vertelde in Miss Podcast over de ingrediënten van de perfecte zoektocht.

{podcast audio="154418" caption="#95 - Derk Bolt recenseert de Dik Voormekaar Show" }

Derk Bolt heeft het één keer meegemaakt. In Bangladesh. "We gingen naar het dorpje waar de eerste aanwijzing was. De vrouw die wij zochten was er in geen vijfentwintig jaar geweest... maar op die dag was ze er. Dat was jammer."

Laat het regenen

De perfecte zoektocht bestaat volgens hem allereerst uit een snelle herkenning van de persoon die ze zoeken, zodat de kijker weet dat je niet voor Jan Joker in dat dorpje rondloopt. "En dan moeten er ontberingen komen, een rivier doorwaden, een berg over, gestoken worden door iets vreselijks. Daarna moet er een kink in de kabel ontstaan, iemand blijkt bijvoorbeeld ziek te zijn. Ondertussen moet je veel van het land kunnen zien. En laat je het zo troosteloos mogelijk regenen, of dertig graden vriezen." De ideale ontknoping? "Een buitengewoon gelukkige en herenigbare vader of moeder."

Hoe Bolt zich in al die jaren Spoorloos heeft ontwikkeld? "Ik heb geleerd hoe belangrijk het is om een band te hebben met je familie, dat het geen vanzelfsprekendheid is. Vroeger was ik zakelijker, ik ben empathischer geworden."

Wat niet betekent dat hij snikkend staat toe te kijken. Houden veel Spoorloos-kijkers het niet droog bij het zien van die familieherenigingen, Bolt heeft nog nooit een traantje gelaten. "Ik heb wel eens geslikt."

Miss Podcast

In Miss Podcast ontvangt presentator Mischa Blok een bekende Nederlander en praat over de belangrijkste geluiden uit zijn of haar leven. Daarnaast recenseren ze een podcast die bij de gast past. Miss Podcast is van maandag tot en met donderdag tussen 01:00 en 02:00 uur op NPO Radio 1. Natuurlijk op alle andere momenten ook te beluisteren in de podcastapps van Apple, Spotify, Google en via de site van NPO Radio 1.

Luister hier naar de aflevering met Hans de Booij
Luister hier naar de aflevering met Paul de Leeuw

Ster advertentie
Ster advertentie