Cultuur & Media
AVROTROS

Het is officieel: dit is de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival!

foto: ANP Kippafoto: ANP Kippa
  1. Nieuwschevron right
  2. Het is officieel: dit is de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival!

Jeangu Macrooy vertegenwoordigt officieel Nederland op het Eurovisie Songfestival, dat heeft Cornald Maas zojuist bekendgemaakt in Humberto. Zijn naam ging al rond als mogelijke deelnemer aan het Songfestival en is dus nu bevestigd in het nieuwe radioprogramma van Humberto Tan. "Uiteindelijk kwam hij dit najaar met een song waar wij zo door overrompeld waren, dat wij dachten: dit moet hem worden voor 2020", zegt Cornald Maas, lid van de selectiecommissie.

Cornald Maas bevestigt inzending Nederland op Eurovisiesongfestival: Jeangu Macrooy

Video niet beschikbaar

Cornald Maas, lid van de selectiecommissie om de Nederlandse inzending te selecteren, heeft alle vertrouwen in de inzending.

Direct in de finale

Met welk nummer de zanger meedoet aan het liedjesfestijn dat dit jaar in Rotterdam plaatsvindt wordt later bekendgemaakt. "Ik kan nog niet zeggen wat voor song het wordt. Hoe dan ook wordt het een hele uitgesproken bijdrage. Dit kan hij echt als geen ander", zegt Maas. Jeangu is geboren in de hoofdstad van Suriname, Paramaribo, en in 2014 in Nederland komen wonen. Hij studeerde aan het conservatorium in Enschede en woont nu in Amsterdam.

Omdat Duncan Laurence vorig jaar gewonnen heeft in Tel Aviv, staat Jeangu direct in de finale op zaterdag 16 mei.

Ster advertentie
Ster advertentie