Cultuur & Media
VPRO

Het beste van Nooit Meer Slapen: Michel Szulc-Krzyzanowski

foto: Merel Waagmeesterfoto: Merel Waagmeester
  1. Nieuwschevron right
  2. Het beste van Nooit Meer Slapen: Michel Szulc-Krzyzanowski

Nooit Meer Slapen is de komende week met zomerstop. Een goed moment om terug te blikken op alles wat goed ging en op de mooie gesprekken. Het VPRO-programma heeft tien gesprekken van het afgelopen jaar geselecteerd om nog eens extra uitlichten. Eén daarvan is het gesprek met fotograaf Michel Szulc-Krzyzanowski.

Michel Szulc-Krzyzanowski is een fotograaf die in zijn werk de mens centraal stelt. Zijn werk heeft een documentair karakter, waarbij hij veelal de vorm van een samenhangende reportage hanteert. In een kampeerauto doorkruist hij de wereld om als een nomade zijn medemens in fotografische beelden tegemoet te komen. Zijn bekendste project is Henny, een vrouw met een bewogen leven, die hij al 40 jaar met een camera volgt.

Maar Michels eigen leven bleek ook bewogen. "Ondanks een getraumatiseerde jeugd, een groot kunstenaar geworden. Hoe verwonderlijk toch", schreef Martha op Facebook na afloop van het gesprek. Pieter van der Wielen sprak met Michel Szulc-Krzyzanowski:

Bekijk ook: Favoriet van Nooit Meer Slapen: Robbert Dijkgraaf & Charlotte Dematons

Zomerstop

Over een week is Nooit Meer Slapen terug met de reguliere programmering. Tot die tijd hoor je om twaalf uur ’s nachts uitzendingen van Brainwash Zomerradio.

Ster advertentie
Ster advertentie