Buitenland
AVROTROS

Biden moet het vertrouwen herstellen: 'Dat wordt een hels karwei'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Biden moet het vertrouwen herstellen: 'Dat wordt een hels karwei'

Gisteren wist een woedende schare Trump-aanhangers het parlementsgebouw in het Capitool in Washington binnen te dringen. Een gebeurtenis die de hele wereld in totaal ongeloof aanschouwde.

Dat gold ook voor de van oorsprong Amerikaanse Tracy Metz, directeur van het John Adams Institute en journalist. Met grote verbijstering keek zij naar deze historische gebeurtenis. “Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt, zo’n bestorming van het Capitool”.

'Op zoek naar verbinding'

Als Amerikaanse schaamt Metz zich wel voor haar land, maar ze is ook ‘Amerikaans positief’, en blijft daardoor dus hopen dat het goed komt. Hoewel zij Biden ziet als een tamelijk kleurloze man, is dat misschien juist ook zijn voordeel. Hij zoekt naar de verbinding. “Dat zal wel een hels karwei zijn. Ik denk dat er een deel van de bevolking is, die hij moeilijk nog ooit vertrouwen in de democratische instituties terug kan geven.”

Het zal een hele klus worden voor de president om mensen weer in het systeem te laten geloven. “Om het vertrouwen in de overheid te herstellen, dat is de grote opgave van de komende vier jaar.”

Stax&Toine

Het middagmagazine Stax&Toine hoor je van maandag tot en met donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur. Dionne Stax en Toine van Peperstraten nemen de luisteraar op een ontspannen eigenzinnige manier mee door het nieuws van de dag en spreken met gasten die iets bijzonders gaan doen. Muziek en lifestyle spelen een belangrijke rol in het programma.

Ster advertentie
Ster advertentie