Buitenland

Regering Sri Lanka stelt moslimgroep verantwoordelijk voor aanslagen

NTRNOS
foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Regering Sri Lanka stelt moslimgroep verantwoordelijk voor aanslagen

De terroristische aanslagen van gisteren op Sri Lanka, waarbij zeker 290 mensen om het leven zijn gekomen, zijn gepleegd door de onbekende radicale moslimgroepering National Thowheeth Jama'ath (NTJ). De aanslagen zijn uitgevoerd door zeven zelfmoordterroristen, die allemaal afkomstig waren uit Sri Lanka. Dat heeft de Sri Lankaanse minister van Volksgezondheid gezegd op een persconferentie.

Wel hebben de daders hulp gehad van een internationaal terroristisch netwerk, denken de autoriteiten.

"Deze aanslagen zijn niet gepleegd door een groepering uit dit land alleen. Er is een internationaal netwerk aan te pas gekomen. Zonder dat netwerk hadden deze aanslagen niet gepleegd kunnen worden", aldus minister Senaratne, die geen bewijs leverde voor zijn beschuldigingen.

Het radioprogramma Nieuws en Co spreekt om 17.10 uur met Ram Manikkalingam. Hij is oprichter en directeur van de Dialogue Advisory Group in Amsterdam en adviseerde de Sri Lankaanse regering over het verzoeningsproces na de burgeroorlog in dat land.

Het dodental van de reeks aanslagen in Sri Lanka is opgelopen tot 290, onder wie een Nederlandse vrouw. Er zijn zo'n 500 gewonden.

Ster advertentie
Ster advertentie