Buitenland
VPRO

Marokkaanse radiopresentator veroordeeld voor nepdiefstal

foto: Youtube/Nwitat Momo
  1. Nieuwschevron right
  2. Marokkaanse radiopresentator veroordeeld voor nepdiefstal

In de Marokkaanse stad Casablanca werd live op de radio een telefoon uit iemands handen gerukt, waarvan alle luisteraars getuige waren. En dat heeft nu vervelende gevolgen voor de radiopresentator, vertelt correspondent Samira Jadir in Bureau Buitenland.

Video niet beschikbaar

Terwijl een inbeller vorige week met de radiopresentator 'Momo' Bousfiha aan de lijn hing, werd zijn telefoon weggegrist. Hij riep nog om de dief te houden, maar het was al te laat. "De presentator reageerde geschokt en toonde op die manier ook aan hoe onveilig het was geworden in Casablanca."

Quote

Dit soort dingen gebeuren in Casablanca inderdaad wel eens, maar dat is in iedere grote stad zo.

Jadir

In scène gezet

Maar de veiligheidspolitie ontdekte dat het voorval in scène was gezet. De inbeller werd gearresteerd, evenals presentator Momo. "Momo krijgt nu vier maanden celstraf voor belediging van de veiligheidsdiensten en het verspreiden van valse informatie."

Momo beweert dat hij niet wist dat het telefoontje nep was. Daarom gaat hij nu in hoger beroep, dat hij in vrijheid kan indienen nadat hij een borg van 10.000 euro heeft betaald.

Komt er een nieuwe oorlog in het Midden-Oosten? - Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Bureau Buitenland: internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen uit het buitenland. Dagelijks te horen tussen 13:30 en 14:00 uur, of terug te luisteren als podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie