Buitenland
NOSNTR

Pentagon geeft beelden ufo's officieel vrij, nog altijd 'ongeïdentificeerd'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Pentagon geeft beelden ufo's officieel vrij, nog altijd 'ongeïdentificeerd'

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft drie video's vrijgegeven van ongeïdentificeerde vliegende objecten. De beelden zijn gemaakt door piloten van de marine in 2004 en 2015.

Op de korrelige beelden zijn volgens het ministerie "ongeïdentificeerde fenomenen in de lucht" te zien. De video's waren in 2007 en 2017 al uitgelekt, onder meer via de New York Times, en het ministerie had ook al eerder bevestigd dat de beelden echt waren. Ze waren alleen nog niet officieel vrijgegeven door Defensie.

Nieuwe beelden vrijgegeven van UFO's

Dat gebeurde volgens het Pentagon jarenlang niet omdat het zeker wilde weten dat er niet onbedoeld ook tactische informatie over de Amerikaanse militaire systemen naar buiten zou komen.

Het Pentagon geeft de infraroodbeelden nu wel vrij, zo staat in een verklaring, "om elk misverstand over de vraag of de opnamen echt zijn of niet weg te nemen". Defensie voegt eraan toe dat de objecten op de video's nog altijd te boek staan als "ongeïdentificeerd".

Speculatie

Over wat er op de beelden is te zien, wordt al jaren gespeculeerd, weet Alex Griffioen van UFO Meldpunt Nederland. Die website brengt in kaart hoeveel en welke meldingen er worden gedaan en geeft informatie over de alledaagse verschijnselen waarmee de meeste meldingen verklaard kunnen worden.

Griffioen sluit niet uit dat het bij de Amerikaanse beelden om geheime militaire projecten kan gaan. "Er is een theorie dat de Amerikaanse marine geheime geavanceerde technologie wilde uitproberen, en waarop zouden ze die beter kunnen testen dan op hun eigen piloten?"

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie