Buitenland
NOSNTR

Eerste coronapatiënt in Frankrijk was er al in december

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste coronapatiënt in Frankrijk was er al in december

In Frankrijk was de eerste besmetting met het coronavirus niet in januari, maar een volle maand eerder. Een dokter uit een ziekenhuis nabij Parijs heeft alsnog een coronatest laten uitvoeren op weefsel van een patiënt die op 27 december met een vermoedelijke longontsteking werd opgenomen. Die test blijkt positief.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De patiënt, een 49-jarige man uit een voorstad van Parijs, is hersteld. Tegen lokale media zegt hij geen idee te hebben waar hij het coronavirus heeft opgelopen: hij was al een tijd niet in het buitenland geweest. Twee van zijn kinderen hadden in de periode dat hij ziek werd soortgelijke, maar minder ernstige symptomen. Zijn vrouw is niet ziek geweest.

Toch denkt de behandelend arts dat de echtgenote van de man het coronavirus bij zich droeg. De vrouw werkt in een supermarkt vlakbij luchthaven Charles de Gaulle, waar ze in contact kan zijn geweest met reizigers uit China.

Eerder werd in Californië aangetoond dat het eerste Amerikaanse sterfgeval door het virus niet eind februari was, maar al begin februari.

Frank Renout over de nieuwe bevindingen

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie