Buitenland
VPRO

Stinkdieren verjagen kinderen uit basisschool

foto: Wikimedia Commonsfoto: Wikimedia Commons
  1. Nieuwschevron right
  2. Stinkdieren verjagen kinderen uit basisschool

Een Canadese basisschool stond de afgelopen week in het teken van een bizar incident. Stinkdieren zorgden voor zoveel stank, dat de schoolkinderen werden weggejaagd en het klaslokaal tijdelijk onbruikbaar was.

Buitenland Uitgelicht: Canada

Een familie stinkdieren had een weg gevonden de kruipruimte van een basisschool in, vertelt correspondent Tom Bijvoet in Bureau Buitenland. "Als stinkdieren zich bedreigd voelen, dan spuiten ze een enorm smerig stinkende vloeistof richting hun belager. Stinkdieren zijn nachtdieren. Ik kan me dus voorstellen dat de stinkdierenfamilie, ’s nachts een plekje onder de school gevonden heeft. Dat ze tegen de ochtend zijn gaan slapen en zich wezenloos schrokken van het plotselinge geluid van honderden basisschoolkinderen pal boven hun hoofd en toen woest zijn gaan spuiten. De hele school was vergeven van de stank."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Inmiddels kunnen de kinderen zonder de stinkbommetjes in hun klas zitten. De dag was zelfs uitgeroepen tot 'Skunk Celebration Day', zegt Bijvoet. "Voor de gelegenheid waren de kinderen gevraagd alleen maar zwart met witte kleren te dragen, de kleuren van een stinkdier."

In Canada kent veel urban wildlife. Stinkdieren lijken een steeds groter probleem te worden, ziet de correspondent. "Niet zo lang geleden hebben de Canadese posterijen een week lang de post niet bezorgd in een straat in Ottawa, vanwege een stinkdier in de buurt. Maar over het algemeen is het grootste probleem dat we met stinkdieren hebben dat ze niet zo goed met honden overweg kunnen. Er worden nogal wat honden 'geskunked' en dat is geen lolletje voor de eigenaar."

Bureau Buitenland

Bureau Buitenland: internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen uit het buitenland. Dagelijks te horen tussen 13:30 en 14:00 uur, of terug te luisteren als podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie