Buitenland
VPRO

Marokko raakt niet uitgepraat over liefde Oussama (24) en Debbie (67)

foto: YouTube / Entertainment Tonightfoto: YouTube / Entertainment Tonight
  1. Nieuwschevron right
  2. Marokko raakt niet uitgepraat over liefde Oussama (24) en Debbie (67)

Marokko raakt niet uitgepraat over het aanstaande huwelijk van de 24-jarige Oussama en de 67-jarige Debbie, die door een Amerikaanse realityprogramma gevolgd worden. Hun verloving trekt veel aandacht in het Noord-Afrikaanse land, vertelt correspondent Samira Jadir in Bureau Buitenland.

Uitgelicht: Marokko

In het programma zijn er koppels uit verschillende landen te zien. "De ene komt meestal uit een rijk land en de ander uit een minder welvarend land. Debbie en Oussama hebben een tijdje online contact gehad en via het programma elkaar voor het eerst ontmoet. Ze hebben het voornemen om te gaan trouwen. Alleen vragen veel Marokkaanse kijkers zich af of hij Debbie echt leuk vindt, of dat hij alleen wil trouwen voor een verblijfsvergunning in de VS."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sommige internetgebruikers vinden dat hij veel te ver gaat voor een verblijfsvergunning. "Zij adviseren Oussama om vooral een simpel leven in Marokko na te streven en een jonge vrouw te trouwen. En anderen vinden het juist wel een goede deal voor beide partijen. De vrouw heeft een jonge man en ze verliest niets als ze hem mee zou nemen naar de Verenigde Staten."

Maar de teneur van het programma zelf is dat Debbie mogelijk een slachtoffer gaat worden van deze situatie, legt Jadir uit. "Er wordt vaak gehint dat Oussama zijn oudere bruid in zal ruilen zodra hij een verblijfsvergunning heeft."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ware liefde of niet, Debbie wil in Marokko gaan wonen met Oussama. "Zodat ze met hem kan trouwen. Ze denkt dat het nooit lukt een verblijfsvergunning te regelen voor hem, omdat de Amerikaanse autoriteiten niet zullen geloven dat ze uit liefde trouwen. De enige optie is om in Marokko te wonen. Maar dat ziet Oussama niet zitten."

Bureau Buitenland

Bureau Buitenland: internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen uit het buitenland. Dagelijks te horen tussen 13:30 en 14:00 uur. Luister hier alle afleveringen.

Ster advertentie
Ster advertentie