Buitenland
NOS

India hangt mannen op die studente verkrachtten in rijdende bus

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. India hangt mannen op die studente verkrachtten in rijdende bus

In India zijn vier mannen opgehangen die in december 2012 een jonge vrouw verkrachtten en martelden in een rijdende bus. Ze werden geëxecuteerd in een gevangenis in de hoofdstad New Delhi.

India hangt mannen op die studente verkrachtten in rijdende bus

De daders lieten de vrouw, een 23-jarige student fysiotherapie, voor dood achter aan de kant van de weg. Ze had ernstige inwendige verwondingen en overleed twee weken later in een ziekenhuis in Singapore. Ze was daarheen gebracht in een uiterste poging haar leven te redden.

Woede

Daarmee wordt een hoofdstuk afgesloten, zegt correspondent Aletta André in het NOS Radio 1 Journaal. "Deze zaak leidde niet alleen in India maar ook wereldwijd tot grote verontwaardiging. Wekenlang werd er gedemonstreerd en de zaak leidde zelfs tot een wetswijziging. Het heeft dus heel veel teweeggebracht." Met die wet werd het mogelijk om de doodstraf op te leggen aan veroordeelde verkrachters.

De zaak werd keer op keer uitgesteld. De moeder van het slachtoffer zei na afloop dat het vonnis voor haar gerechtigheid is, maar ook voor "alle dochters van het land".

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of entertainment; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie