Buitenland
NOSNTR

Ook in België zijn boeren boos, vertelt oprichter van de Boer Burger Belangen partij

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Ook in België zijn boeren boos, vertelt oprichter van de Boer Burger Belangen partij

In België voeren boze boeren actie: onder meer de ring rond Brussel is geblokkeerd. De boerenorganisaties spreken zich daar onder andere uit tegen Europese milieuregels en lage inkoopprijzen. Tine Hermans is oprichter van de Vlaamse politieke partij BoerBurgerBelangen. De partij wordt ook wel BBB genoemd. Hermans vertelt over de boerendemonstraties in België en over de politieke partij.

Oprichter Belgische BBB over actievoerende boeren in België

Ongelijk behandeld

"Als ik voor Vlaanderen spreek, spelen er ook andere zaken dan de nieuwe regels. Onder meer het stikstofdiscreet dat vorige week in het parlement is goedgekeurd. Dat heeft veel invloed op de boerenbedrijven. Ze hebben het gevoel dat er niet naar hun geluisterd wordt. Industrie en landbouw worden in hun ogen ongelijk behandeld. De landbouwers in Vlaanderen zijn de landbouwers uit de rest van Europa gevolgd. Ik kreeg net het bericht dat er morgen in mijn eigen dorp ook weer actie wordt gevoerd", legt Hermans uit in Nieuws en Co.

Snel opgepikt

"In aanloop naar de verkiezingen in Nederland was er al anderhalf jaar ongerustheid in Vlaanderen. Toen ik de verkiezingsuitslag in Nederland zag, merkte ik dat niets doen geen optie was. Het initiatief is heel snel opgepikt. In Vlaanderen, maar ook in Nederland toen Caroline van der Plas erover tweette. Maar we zijn wel twee aparte partijen. We kunnen misschien later samenwerken, maar eerst wil ik in Vlaanderen aan de verkiezingen deelnemen en een goed resultaat boeken", eindigt Hermans.

item bbb belgie

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie