Buitenland
VPRO

Waarzegster voorspelt winnaar Amerikaanse verkiezingen op Fox News

foto: YouTube: Fox news
  1. Nieuwschevron right
  2. Waarzegster voorspelt winnaar Amerikaanse verkiezingen op Fox News

Het is de vraag die heel Amerika bezig houdt: gaat Trump volgend jaar de verkiezingen winnen? Om die vraag te beantwoorden, vroeg het Amerikaanse Fox News een waarzegster om hulp. "Ze trok daar een tarotkaart voor Trump, en schrok van de betekenis", vertelt correspondent Karlijn van Houwelingen in Bureau Buitenland.

Verlies en geld

De waarzegster die bij Fox News zat heet Paula Roberts. De correspondent vertelt dat ze zichzelf helderziende en geestenjager noemt. Ze verscheen in de show van Jesse Waters bij Fox News. De kenner vertelt dat de waarzegster een tarotkaart voor Trump trok en een beetje schrok. "Ze zei, ik weet dat ik op Fox News ben - een pro-Trump zender - maar dit voorspelt verlies voor Trump."

Van Houwelingen vertelt dat de helderziende er meteen bij zei dat het gaat om een gevóel van verlies. "Alsof hij meer oog heeft voor wat hij verloren heeft dan dat wat hij nog heeft." Daarna trok ze een kaart voor de huidige president Joe Biden. Die kaart gaf aan dat hij heel veel geld zal gaan krijgen in 2024, vertelt de kenner.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Love story

Fox News is lang een steun in de rug van Trump geweest, maar de liefde is nogal bekoeld toen Trump de verkiezingen verloor in 2020, vertelt de correspondent. "Fox deed daar aanvankelijk netjes verslag van, tot woede van Trump die volhield dat hij gewonnen had. Fox verloor kijkers en verspreidde uiteindelijk toch Trumps leugens."

De Amerika-kenner vertelt dat die leugens hun duur kwamen te staan. Want toen een fabrikant van stemcomputers een rechtszaak aanspande, moest het bedrijf veel geld betalen. "De baas van Fox, Rupert Murdoch, kan Trump niet meer luchten of zien. Fox is voorzichtiger geworden, maar al met al nog steeds heel pro-Trump, want uiteindelijk hebben die twee elkaar nodig."

Libanezen vrezen nieuwe oorlog & Marokkaanse koninklijke steun feministen - Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Bureau Buitenland: internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen uit het buitenland. Dagelijks te horen tussen 13:30 en 14:00 uur, of terug te luisteren als podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie