Buitenland
VPRO

De man die al zes decennia dezelfde deur bewaakt, stopt ermee

foto: NewsNation / YouTubefoto: NewsNation / YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. De man die al zes decennia dezelfde deur bewaakt, stopt ermee

De langst dienende portier van New York gaat met pensioen. De man die al sinds 1961 dezelfde deur bewaakt stopt er nu mee op zijn 83-jarige leeftijd. Dat betekent het einde van een tijdperk, vertelt correspondent Karlijn van Houwelingen in Bureau Buitenland.

Buitenland Uitgelicht: VS

Werkende tachtigers

Manny Teixeira staat al 62 jaar bij dezelfde deur om mensen binnen te laten en pakketten aan te nemen. "Zo’n doorman zie je nog veel hier, soms zelfs in klassiek uniform. Elke dag staat hij er, dus wordt hij een beetje familie. Hij nam het werk over van zijn vader als jonge immigrant uit Brazilië, inmiddels wordt hij de gouverneur van 90th street genoemd."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Na zes decennia is het mooi geweest voor Teixeira. Toch zijn er veel mensen rond zijn leeftijd die blijven doorwerken, zegt Van Houwelingen. "Dat komt best vaak voor, ongeveer vijf procent van de tachtigers heeft een baan. Er zijn ook veel Amerikanen die zich niet kunnen veroorloven om met pensioen te gaan. Bijna de helft van Amerikanen van boven de 55 heeft geen aanvullend pensioen opgebouwd. Ik kom wel eens bejaarden tegen die mijn boodschappen inpakken, of senioren die in de ouderenzorg werken, nachtdiensten zelfs."

Sleepy Joe

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Een van die werkzame tachtigers kennen we allemaal: Joe Biden. De Amerikaanse president heeft zich kort geleden opnieuw verkiesbaar gesteld voor de tweede termijn. Om die leeftijd worden er ook grappen gemaakt. Zijn politieke tegenstanders gebruiken dan ook liever de bijnaam Sleepy Joe.

Bureau Buitenland

Bureau Buitenland: internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen uit het buitenland. Dagelijks te horen tussen 13:30 en 14:00 uur, of terug te luisteren als podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie