Buitenland
VPRO

Bureau Buitenland verhuist naar de middag

foto: VPROfoto: VPRO
  1. Nieuwschevron right
  2. Bureau Buitenland verhuist naar de middag

Vanaf maandag 3 januari 2022 verhuist Bureau Buitenland van de avond naar de middag en is het programma elke werkdag van 13.30 uur tot 14.00 uur te beluisteren op NPO Radio 1.

Bureau Buitenland zal per januari afwisselend gepresenteerd worden door vaste presentatoren Tim de Wit en Sophie Derkzen.

Tim de Wit (1981) werkte voorheen als correspondent voor de NOS en dagblad Trouw in Zuid-Afrika en Duitsland. Zijn laatste standplaats was Londen waar hij verslag deed van de Brexit. Tim de Wit is maker van de succesvolle podcast Europa draait door op NPO Radio 1, die per januari 2022 ook door de VPRO wordt uitgebracht.

Sophie Derkzen (1984) presenteert sinds 2020 Bureau Buitenland en schreef daarvoor onder meer voor Vrij Nederland en De Correspondent. Ook was ze gastredacteur bij Die Zeit in Hamburg. Afgelopen najaar maakte ze voor de VPRO de podcast Generatie Merkel waarin ze in aanloop naar de Duitse verkiezingen jonge Duitsers spreekt over thema’s als klimaat, migratie, economie en emancipatie.

Chris Kijne blijft verbonden aan Bureau Buitenland als de vaste invalpresentator.

chevron right
chevron right
foto: Joel van Houdt

Gerelateerde podcast

Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Bureau Buitenland: internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen uit het buitenland. Dagelijks te horen tussen 13:30 en 14:00 uur, of terug te luisteren als podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie