Buitenland

Een speciale uitzending: Intussen, waar ook ter wereld

foto: De Ochtendfoto: De Ochtend
  1. Nieuwschevron right
  2. Een speciale uitzending: Intussen, waar ook ter wereld

[KRO-NCRV] De Ochtend heeft de afgelopen 2 jaar dagelijks reportages en gesprekken uitgezonden over het leven van mensen elders op de wereld. Verhalen over wat ze bezig houdt, welke obstakels ze tegen komen, hoe ze daarmee omgaan, waar ze hun creativiteit en overlevingsdrang vandaan halen, waar ze lol in hebben. En natuurlijk hoe de grote nieuwsgebeurtenissen hun leven soms op z’n kop zetten.

We deden dat omdat we wilden laten zien dat verreweg het meeste van het grote wereldnieuws niet zomaar uit de lucht komt vallen. Daar liggen maatschappelijke ontwikkelingen aan ten grondslag.

Buiten de schijnwerpers van het nieuws gistte het al lang. Borrelde de onvrede, zochten mensen beschutting, bedachten ze oplossingen, gaven ze zin aan hun leven. En gingen de overheid én de natuur hun gang.

En dan opeens lukt het om de dictator die Gambia meer dan 20 jaar in zijn greep had, te verdrijven. Ineens moeten honderdduizenden Rohinya’s in Mayanmar rennen voor hun leven. Ineens is het in Portugal droger en heter dan ooit of verwoest een kudde olifanten een Indiaas dorp. En dat is dan wereldnieuws, en dat hoort, ziet en leest u overal.

We maakten ruim 350 reportages op over de meest uiteenlopende onderwerpen, maar met één onderliggend thema: wat beweegt mensen, waar ook ter wereld?

Nu ons programma De Ochtend verdwijnt, stoppen we ook met deze rubriek. Maar vandaag doen we nog 1 keer een greep in onze collectie en hoort u tot 12 uur reportages die we verzamelden tijdens reizen kris kras over de aardbol.

Welkom bij : “Intussen, waar ook ter wereld”

Ster advertentie
Ster advertentie