Buitenland
AVROTROS

Marijne woont in een platgelegd Italië: 'Het is een enge film geworden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Marijne woont in een platgelegd Italië: 'Het is een enge film geworden'

Italië ligt plat door de uitbraak van het coronavirus. Gisteravond werd besloten om de reisbeperking die al voor het noorden van Italië gold, uit te breiden naar het hele land. Italianen mogen alleen op pad voor hun werk en verder niet. Marijne Mengelberg woont in buurt van Florence en werkt als gids in de stad. In Stax&Toine vertelt ze over de bizarre situatie.

Video niet beschikbaar

Mengelberg ziet hoe het leven in Italië op dit moment stil ligt. "Het is heel stil in de stad. De scholen zijn dicht, restaurants zijn dicht en Airbnb-appartementen staan helemaal leeg", vertelt ze.

In de problemen

Als gids maakt Mengelberg zich zorgen om haar inkomen. "We zijn gewend om een buffer op te bouwen om de winter door te komen, maar die buffer is nu wel op. Er moeten in april weer mensen komen, anders komt de hele toeristenbranche in Italië in de problemen. En we dachten dat we vorig jaar al in problemen zaten toen er geen olijfolie was."

De kinderen van Mengelberg zitten ook thuis, want de scholen zijn dicht. "Ze mogen ook niet met vriendjes spelen." In Italië is het heel gebruikelijk dat je koffie drinkt buiten de deur. "Maar toen ik dat vanmorgen deed, om niet helemaal toe te geven aan alles, was daar helemaal niemand."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stax&Toine

Het middagmagazine Stax&Toine hoor je van maandag tot en met donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur. Dionne Stax en Toine van Peperstraten nemen de luisteraar op een ontspannen eigenzinnige manier mee door het nieuws van de dag en spreken met gasten die iets bijzonders gaan doen. Muziek en lifestyle spelen een belangrijke rol in het programma.

Ster advertentie
Ster advertentie