Buitenland
NOSNTR

Reisadvies voor Curaçao aangepast naar oranje

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Reisadvies voor Curaçao aangepast naar oranje

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Curaçao aangepast van 'geel' naar 'oranje'. Dat betekent dat het ministerie adviseert om alleen noodzakelijke reizen te maken naar het eiland. Volgens het ministerie is er sprake van een verhoogd risico door de toename van het aantal coronabesmettingen op het eiland.

Het RIVM vindt het niet nodig dat mensen die nu op het eiland zijn direct terugkeren. Wie terugkeert vanuit Curaçao naar Nederland, wordt opgeroepen 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Het aangepaste reisadvies is niet alleen slecht nieuws voor de Nederlanders die een reisje naar de zon hadden gepland, ook de horeca op het eiland baalt flink. Correspondent Dick Drayer vertelt in Nieuws en Co hoe dit nieuws op het eiland binnenkomt.

Video niet beschikbaar

"Heel veel mensen zijn afhankelijk van toerisme. De toeristensector moet het van de verhuur en de kerst hebben", zegt Drayer. "Ze waren net uit het dal aan het klimmen na de lockdown en worden nu met de neus op de feiten gedrukt. Dat komt hard aan."

De besmettingen lopen al meer dan een week op. "Dan weet je wel wat het betekent. Het negatieve reisadvies hangt al een tijdje als een zwaard van Damocles boven het eiland," vertelt Drayer.

Van de Caribische eilanden binnen het Koninkrijk der Nederlanden is het reisadvies voor Saba en Sint Eustatius al langer oranje. Voor Aruba, Bonaire en Sint Maarten geldt code geel.

Reisadvies curacao

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie