Buitenland
NOS

China neemt maatregelen na 90 nieuwe besmettingen

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. China neemt maatregelen na 90 nieuwe besmettingen

Het leek zo goed te gaan in China maar de deltavariant zorgt ook daar voor problemen. De Chinezen hebben te maken met de grootste nieuwe uitbraak sinds het coronavirus de kop op stak. Vandaag waren er in heel China 90 nieuwe besmettingen.

Dat klink weinig, maar het is reden voor het land om vergaande maatregelen te nemen. Het betekent bijvoorbeeld dat alle inwoners van Wuhan getest gaan worden. China-correspondent Garrie van Pinxteren legt in RadiOlympia uit waarom het land hard ingrijpt.

Video niet beschikbaar

Alle inwoners van Wuhan worden getest

De autoriteiten van Wuhan willen alle 11 miljoen inwoners testen op het coronavirus, werd bekendgemaakt in een persconferentie. De aankondiging volgt op het nieuws dat er voor het eerst in meer dan een jaar tijd lokale coronabesmettingen zijn vastgesteld in de Chinese miljoenenstad. De stad staat bekend als de plek waar de coronapandemie anderhalf jaar geleden uitbrak.

Maandag werden in Wuhan zeven nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Bij drie van de gevallen gaat het om een lokaal opgelopen besmetting. Het gaat om het eerste cluster sinds de Chinese autoriteiten het virus meer dan een jaar geleden onder controle wisten te krijgen door middel van een strenge lockdown.

In heel China zijn 90 nieuwe besmettingen gemeld. "Voor China is dat een hoog aantal, omdat ze naar nul gevallen van covid-19 willen. Ze voeren een zerotolerancebeleid, net zoals Australië en Nieuw-Zeeland", zegt correspondent Garrie van Pinxteren. "Ze moeten eigenlijk ook wel zo streng blijven, omdat er geen groepsimmuniteit is en de Chinese coronavaccins in mindere mate beschermen tegen de deltavariant van het virus. Als die strenge regels nu zouden worden losgelaten zou het virus als een brand door heel China slaan."

Liever luisteren? Luister hier het gesprek met China-correspondent Garrie van Pinxteren

Ster advertentie
Ster advertentie