Buitenland
NOSNTR

Oppositiepartij CHP wint in Ankara, uitslag Istanbul nog niet zeker

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Oppositiepartij CHP wint in Ankara, uitslag Istanbul nog niet zeker

De lokale verkiezingen in Turkije zijn in de grote steden uitgelopen op een ongemeen spannende strijd tussen de AK-partij van president Erdogan en oppositiepartij CHP. Door heel Turkije kon zondag worden gestemd voor nieuwe burgemeesters. Volgens staatspersbureau Anadolu zijn bijna alle stemmen geteld.

In Ankara heeft CHP gewonnen. De uitslag van de stembusgang in Istanbul is nog niet bekend. Correspondent Lucas Waagmeester vertelt in Nieuws en Co over de laatste ontwikkelingen.

Volgens Waagmeester is de winst in Ankara een belangrijk moment voor de oppositie. "Dit betekent dat het mogelijk is door de almacht van de AK-partij heen te prikken. Ondanks de aandacht voor die partij in de media, die voor 90 tot 95 procent aan de kant staan van de regering."

Het is nog de vraag of de overwinning standhoudt. De AK-partij zegt dat zij in elk district van Ankara protest aantekent en dat de uitkomst in haar voordeel zal uitvallen.

De bus staat ook in het teken van de Turkse verkiezingen. Verslaggever Petra Grijzen spreekt met Turkse Nederlanders in Amsterdam Nieuw-west.

Ster advertentie
Ster advertentie