Buitenland
NOSNTR

Artsen in Engeland: zorgstelsel kan coronavirus niet aan

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Artsen in Engeland: zorgstelsel kan coronavirus niet aan

In Groot-Brittannië maken artsen zich ernstig zorgen over de aanpak van het coronavirus. In Groot-Brittannië komt het gratis zorgstelsel van de National Health Service (NHS) onder druk te staan nu er steeds meer gevallen van corona in ziekenhuizen terecht komen. Artsen waarschuwen dat het komende week flink mis zou kunnen gaan.

Begin maart gaf meer dan 99% van de artsen in een peiling van de NHS aan dat zij niet verwachten dat de NHS klaar was om de bestrijding van het coronavirus in goede banen te leiden. Er zouden teveel patiënten en te weinig middelen zijn om goede zorg te verlenen aan alle patiënten die door het coronavirus in ziekenhuizen terechtkomen.

Artsen in Groot-Brittannië luiden noodklok

Noodklok

Nu luiden de artsen nogmaals de noodklok. Het dodental in Engeland is de afgelopen dag met 29 procent gestegen met uiteenlopende leeftijden van 19 tot 98 jaar. Een overgrote meerderheid kampte al met andere gezondheidsproblemen. De artsen verwachten dat er komende week nog meer patiënten in het ziekenhuis zullen belanden en vrezen dat het systeem het niet meer aan kan.

De artsen en verpleegkundigen zeggen dat al voor de uitbraak van het coronavirus teveel bezuinigd is op de zorg, waardoor het zorgsysteem in het land niet klaar was voor een grootschalige virusuitbraak.

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie