Buitenland
NOS

Trump bezoekt El Paso en Dayton: protesten, maar ook positieve geluiden

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Trump bezoekt El Paso en Dayton: protesten, maar ook positieve geluiden

De Amerikaanse president Trump bezocht gisteren El Paso en Dayton, de steden waar afgelopen weekend aanslagen plaatsvonden. In beide steden ging hij langs bij de ziekenhuizen waar de gewonden van de aanslagen worden behandeld. Ook ontmoette hij de hulpverleners die aanwezig waren afgelopen weekend.

Trump bezoekt El Paso en Dayton

Trump bezocht eerst Dayton, waar een 24-jarige man afgelopen zaterdag voor een kroeg negen mensen doodschoot, onder wie zijn eigen zus. Daarna vloog hij naar El Paso, waar zondag 22 mensen om het leven kwamen bij een aanslag. De 21-jarige schutter, die is aangehouden, zette kort voor zijn daad een manifest vol extreemrechtse teksten online.

In Dayton stonden een paar honderd demonstranten bij het ziekenhuis dat hij bezocht, in El Paso stonden demonstranten langs de route met borden met opschriften als 'racist, ga naar huis'. Bij beide bezoeken waren niet op alle momenten journalisten welkom.

'Rockster'

Ook in El Paso bezocht Trump het ziekenhuis waar gewonden van de aanslag verblijven. Bij het ziekenhuis stond politie met een speciale uitrusting klaar, voorbereid op rellen. Die braken niet uit. Later ontmoette de president ook hulpverleners die tijdens de aanslag hadden geholpen. Meerdere hulpverleners vroegen om een handtekening van de president.

Ondanks de protesten waren er ook veel positieve reacties op de bezoeken. "Hij deed de goede dingen en Melania ook. Het is zijn baan om mensen te troosten", zei senator Sherrod Brown uit Ohio. Ook het Witte Huis zei dat Trump goed was ontvangen in de steden. "Hij was een rockster in het ziekenhuis in Dayton", twitterde een medewerker.

Ster advertentie
Ster advertentie