Buitenland

Hoe maken we een humaan Europees vluchtelingenbeleid mogelijk?

VPRO
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe maken we een humaan Europees vluchtelingenbeleid mogelijk?

'Hoe kunnen we een humaan Europees vluchtelingenbeleid vormgeven?' Over deze vraag discussiëren journalist Linda Polman, migratiedeskundige Hein de Haas en Tweede Kamerlid van de ChristenUnie, Joël Voordewind, op 6 november. En u kunt bij dit debat zijn.

Debat en boekpresentatie

VPRO's Bureau Buitenland zendt op woensdag 6 november live uit vanuit De Balie in Amsterdam. De avond staat in het teken van de radioserie Berichten uit Manus Prison. In die serie staat het verhaal van de Iraans-Koerdische vluchteling Behrouz Boochani centraal.

Boochani kwam tijdens zijn tocht naar Australië vast te zitten op een piepklein eilandje in de grote oceaan: Manus. Daar werd hij, samen met nog honderden andere vluchtelingen, vastgezet voor zes jaar.

Vanuit 'Manus Prison' schreef Boochani via WhatsApp een boek: No friend but the mountains. Op 6 november komt het boek in de Nederlandse vertaling uit: Alleen de bergen zijn mijn vrienden. Na de uitzending van Bureau Buitenland volgt de boekpresentatie bij De Balie, in samenwerking met SLAA (Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam).

Wil je naar de boekpresentatie? Reserveer dan snel kaarten.

Berichten uit Manus Prison

Ben je benieuwd naar de audiobewerking en radioserie die naar aanleiding van het boek van Boochani werd gemaakt? Luister hier alle afleveringen terug.

Ster advertentie
Ster advertentie