Buitenland

Hans Klok: 'Met Elvis en Sinatra hebben Siegfried en Roy Las Vegas grootgemaakt'

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hans Klok: 'Met Elvis en Sinatra hebben Siegfried en Roy Las Vegas grootgemaakt'

Illusionist Hans Klok reageert geschrokken op het overlijden van de beroemde dompteur en illusionist Roy Horn (75). In het NOS Radio 1 Journaal vertelt Klok wat Siegfried en Roy hebben betekend voor de “magic-wereld”.

Horn overleed in een ziekenhuis in Las Vegas aan de gevolgen van het coronavirus. Hij werd wereldberoemd met de extravagante leeuwen- en tijgershows die hij met partner Siegfried Fischbacher maakte. Aan het succes van Siegfried & Roy kwam een einde toen Horn in 2003 tijdens een optreden werd aangevallen door een van zijn tijgers.

Voor de Nederlandse illusionist Hans Klok golden Siegfried & Roy als grote voorbeelden. Klok wist dat Roy Horn met corona in het ziekenhuis lag, maar had erop gerekend dat hij er weer bovenop zou komen. “Hij had immers ook een aanval van een tijger overleefd”, zei Klok.

Klok kende Siegfried en Roy al tientallen jaren heel goed en voelde zich ook altijd erg gesteund door het Duitse duo. Van een bevriend journalist hoorde Klok vanochtend dat zijn optreden in de Excalibur in Las Vegas de laatste show was die het duo samen bezocht. Dat ervaart de Nederlandse illusionist als heel bijzonder.

“Ze hebben ongelooflijk veel betekend voor de magic-wereld”, aldus Klok. Toen ze hier begonnen in Vegas geloofden mensen er niet in. Maar uiteindelijk zijn ze met Elvis en Frank Sinatra de mensen die Las Vegas in de afgelopen decennia hebben opgebouwd tot wat het nu is.” De Siegfried & Roy Show waarmee ze uiteindelijk in het hotelcasino The Mirage stonden, was in 1990 met een productiebudget van 30 miljoen dollar verreweg de grootste en duurste show in de gokstad.

Hans Klok reageert op overlijden Roy Horn van Siegfried & Roy

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie