Buitenland
VPRO

UFO-koorts losgebarsten in Las Vegas

foto: Luis ROBAYO / AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. UFO-koorts losgebarsten in Las Vegas

De Amerikanen zijn in de ban van buitenaards leven. Een familie in Las Vegas beweert namelijk een ufo te hebben gespot en vervolgens in hun achtertuin oog in oog te hebben gestaan met twee aliens. Het nieuws wordt opvallend serieus genomen, vertelt correspondent Karlijn van Houwelingen in Bureau Buitenland.

Uitgelicht: Verenigde Staten

Grote glimmende ogen

Het begon met een mysterieus groen licht in de lucht, dat ook is vastgelegd op de bodycam van een politieagent. Daarna kwam een bijzonder telefoontje binnen bij de alarmcentrale in Las Vegas. "Het telefoongesprek kwam deze week naar buiten. Daarin is een angstige beller te horen, die zegt bijna drie meter lange buitenaardse wezens te zien in zijn achtertuin", vertelt Karlijn. De wezens zouden grote glimmende ogen hebben en zeker weten niet menselijk zijn, aldus de beller.

Agenten hebben de tuin doorzocht, maar niets aangetroffen. Toch is het verhaal online al snel een eigen leven gaan leiden. "Inmiddels heeft NASA gezegd dat het groene licht een meteoor is geweest. En die figuren die de familie zegt te hebben gezien, dat kunnen ook gewoon dieren bovenop een hek kunnen zijn geweest", zegt Karlijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onverklaarbare objecten in de lucht

Dat het nieuws zo serieus wordt opgepakt in de VS komt waarschijnlijk doordat het onderwerp enorm leeft. "Het gebeurt net nadat een klokkenluider die tot voor kort meewerkte aan ufo-onderzoek bij defensie in die media zei dat de Amerikaanse overheid al decennialang 'niet-menselijke luchtvaartuigen' in bezit zouden hebben. Ook zouden er mensen zijn gedood door vermeende niet-menselijke wezens", legt Van Houwelingen uit.

Zelfs de Amerikaanse inlichtingendiensten zijn er serieus mee bezig. "Kort geleden is er een rapport over onbekende objecten in de lucht naar buiten gebracht. Dit gaat met name over objecten die zijn gespot door luchtmachtpiloten, waarvan sommige gevallen onverklaarbaar blijken", aldus Karlijn. Maar het Pentagon houdt zich er bovenal mee bezig, omdat de vrees bestaat dat het technologie van bijvoorbeeld Rusland of China zou kunnen zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onwaarschijnlijk

Al met al lijkt het volgens Van Houwelingen onwaarschijnlijk dat er in de VS al decennialang geheim bewijs zou bestaan van buitenaards leven. "Dat zou allang door iemand zijn gelekt. Zeker nu we weten dat ex-president Donald Trump de militaire staatsgeheimen gewoon in de badkamer bewaarde." Of we nu wel of niet alleen zijn in het heelal blijft voorlopig dus nog de vraag.

Bureau Buitenland

Bureau Buitenland: internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen uit het buitenland. Dagelijks te horen tussen 13:30 en 14:00 uur, of terug te luisteren als podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie