Buitenland
VPRO

Strijd tegen opwarming aarde: deze rapper wil een miljoen bomen planten

foto: Screenshot / Deutsche Welle
  1. Nieuwschevron right
  2. Strijd tegen opwarming aarde: deze rapper wil een miljoen bomen planten

Een van Gambia's populairste rappers strijdt tegen de opwarming van de aarde. Om zijn droom te realiseren wil hij een miljoen bomen planten, vertelt correspondent Joost Bastmeijer in Bureau Buitenland.

Buitenland Uitgelicht: Gambia

Rappen tegen ontbossing

ST Da Gambian Dream, zo heet de rapper die ontbossing in zijn land wil aanpakken. Sinds kort maakt hij ook muziek over klimaatverandering. "Hij heeft een stichting opgericht om zijn boomproject te realiseren", zegt Bastmeijer.

Op veel plekken in Afrika is ontbossing een groeiend probleem, vertelt de correspondent. "Er wordt niet alleen hout gekapt voor de export, ook kappen veel mensen bomen omdat ze houtskool nodig hebben."

Ondanks dat hout zo belangrijk is, kan de populaire Gambiaanse artiest op veel steun rekenen. "Het lijkt erop dat hij veel van zijn fans daadwerkelijk kan enthousiasmeren om iets voor de natuur in hun land te doen. De Duitse journalisten van Deutsche Welle meldden een paar weken terug dat hij nu al in de buurt van zijn doel komt."

Bureau Buitenland

Bureau Buitenland: internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen uit het buitenland. Dagelijks te horen tussen 13:30 en 14:00 uur, of terug te luisteren als podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie