Buitenland
VPRO

Donald Trump is een god

foto: Bussa Krishnafoto: Bussa Krishna
  1. Nieuwschevron right
  2. Donald Trump is een god

De Indiase Bussa Krishna zamelt geld in om een tempel te maken voor Donald Trump. Hij aanbidt de Amerikaanse president al drie jaar als een god.

"Trump sprak tot me in een droom. Toen ik wakker werd, dacht ik, misschien is hij wel een god", vertelt hij aan Bureau Buitenland redacteur Cindy Huijgen. Krishna bidt elke dag voor een altaar met in het midden een foto van Trump.

"Ik ben een rijstboer en sinds ik Trump gevonden heb is mijn oogst verbeterd!" Niet iedereen is blij met zijn nieuwe religie. "Ze dachten dat ik gek was. Mijn ouders wilden dat ik naar een psycholoog ging. Onzin natuurlijk, ze moeten zelf maar naar de psycholoog."

Trump is mijn held

Niet iedereen vond zijn religie vreemd. Een aantal van zijn buren bidden en buigen ook voor het altaar. "Maar ik bid niet voor hem om anderen te inspireren, maar omdat ik in hem geloof. Trump is echt mijn held, hij is geweldig. Ik bewonder alles wat hij doet."

Dat Trump de Amerikaanse president is, heeft er volgens Krishna niets mee te maken. "Hij is een goed mens en een geweldige leider. Of hij na 2020 nog president is of niet, hij blijft mijn god."

Trump is een god

Ster advertentie
Ster advertentie