Naar homepage
Buitenland

Twee grote schietincidenten en een onverklaarbare zelfmoord

foto: Saul Loebfoto: Saul Loeb
  1. Nieuwschevron right
  2. Twee grote schietincidenten en een onverklaarbare zelfmoord

Na twee grote schietpartijen in korte tijd laait het debat over wapenbezit weer op in de Verenigde Staten. Het congres buigt zich over eventuele aanscherping van de wapenwet. Verder is er met ongeloof gereageerd op de zelfmoord van Jeffrey Epstein. De omstreden zakenman werd dit weekend dood gevonden in zijn cel.

Eelco Bosch van Rosenthal, presentator van Nieuwsuur en oud-correspondent in Verenigde Staten, vertelt in Bureau Buitenland over de recente gebeurtenissen. En de invloed daarvan op president Trump en de verkiezingen van volgend jaar.

Quote

Niemand verandert meer zijn mening over Trump. Als je hem verschrikkelijk vindt dan blijft dat zo, als je hem geweldig vindt ook.

De verkiezingen van volgend jaar worden ongelofelijk belangrijk, aldus Eelco Bosch van Rosenthal. "Het is niet heel links of heel rechts, er zit ook nog wat tussenin." Er is geen duidelijke route of tactiek om kiezers te winnen. "Iedereen die zegt: 'dit is de tactiek, zo komen we in het Witte Huis'. Tja, die gokt ook maar wat."

Zomerverhalen uit het buitenland

Deze zomer heeft Bureau Buitenland een bijzondere programmering: Zomerverhalen. Elke maandag t/m vrijdag tussen 19.00 en 19.30 uur deelt onze gast een buitengewone ervaring, diepgravende informatie of interessante achtergronden uit het buitenland. Luister hier alle verhalen terug.

17 136c56ea15 1 BB Zomerverhalen
Ster advertentie
Ster advertentie