Buitenland
AVROTROS

'Biden wint uiteindelijk tóch', voorspelt Charles Groenhuijsen

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Biden wint uiteindelijk tóch', voorspelt Charles Groenhuijsen

"Trump maakt te veel vijanden en te weinig vrienden. In 2016 had hij 3 miljoen minder stemmen dan Hillary Clinton. Hij won toen door het malle stemsysteem. In 2020 had hij 6 miljoen minder stemmen en verloor hij. Hij moet ergens die 6 miljoen stemmen vandaan halen." Volgens Groenhuijsen zullen jongeren, áls ze gaan stemmen, dat vooral democratisch doen, en is Trump ook kiezers - vooral vrouwen - verloren door de abortuswetgeving.

#401 - Charles Groenhuijsen: 'Mijn gok is dat Biden uiteindelijk tóch wint' - MISCHA!

Ook een groot deel van het bedrijfsleven heeft zich van Trump vervreemd, ziet Groenhuijsen, omdat organisaties zich nu juist wél met diversiteit en duurzaamheid willen bezighouden. "Bovendien vrezen veel bedrijven chaos als Trump weer aan de macht komt." Hoewel Groenhuijsen ook bang is voor chaos als Biden president blijft. "Omdat mensen daar ontzettend kwaad over kunnen worden en twijfelen of Trump wel een eerlijke kans heeft gehad."

Stoppen van Op1

Groenhuijsen reageert in MISCHA! ook op het stoppen van talkshow Op1: "Ik vond het teleurstellend - ook de manier waarop het gegaan is." In het gesprek met Mischa Blok vertelt hij ook wat in zijn ogen dé ideale talkshow is.

#401 - Charles Groenhuijsen: 'Mijn gok is dat Biden uiteindelijk tóch wint' - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie