Binnenland
EONOS

De populaire politiehond Bumper blijft actief op sociale media

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De populaire politiehond Bumper blijft actief op sociale media

Politiehond Bumper, die in 2018 als pup een grote populariteit kreeg, wordt toch weer actief op sociale media. Dat maakte zijn baasje Stephan Verwegen gisteravond bekend in Langs de Lijn En Omstreken. Vorig jaar werd bekend dat hij van sociale media verdween.

Video niet beschikbaar

Bumper kreeg door zijn aanwezigheid op Facebook (102.000 likes) en Instagram (49.000 volgers) volgers een grote fanbase, die zichzelf 'Bumperklevers' noemen. Zijn aanwezigheid op sociale media zou moeilijk te combineren zijn met zijn politiewerk, maar daar komt de politie nu dus op terug.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De politie wist niet zo goed wat ze aan moest met de grote populariteit, maar inmiddels ziet de politie in dat hij voor veel positieve aanwezigheid zorgt. "Hij is een mooi uithangbord voor de politie Rotterdam", vertelt Verwegen.

Eredivisie

De hond, een Mechelse herder, was met zijn baasje op dierendag 2018 ook al te gast in Langs de Lijn En Omstreken. Toen was de vraag of hij zijn examen zou halen. Inmiddels is dit gelukt.

Toch behoort hij niet tot de top van de politiehonden, vertelt Verwegen. "Zijn beet is iets te onrustig", vertelt het baasje. Dat betekent dat hij bij het bijten iets te veel schade toebrengt aan een verdachte. Slecht is hij dan weer niet, zegt Verwegen: "Hij is prima voor de Eredivisie, maar niet goed genoeg voor de Champions League."

Commando's

Tijdens de uitzending was Bumper aanwezig. Hij lag rustig naast zijn baasje. Tijdens het luisteren naar een reportage die collega Reinout Meijer in 2018 maakte, veerde de herder echter op: hij reageerde op de commando's die in de reportage zaten.

Terug in de tijd met Bumper

Ster advertentie
Ster advertentie