Binnenland

'Een staatsbezoek van Trump zou een schande zijn'

foto: NOS/Suse van Kleeffoto: NOS/Suse van Kleef
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Een staatsbezoek van Trump zou een schande zijn'

[NOS] Theresa May was de eerste buitenlandse regeringsleider die op bezoek ging bij Trump. Direct kwam ze met een tegenuitnodiging. Waarschijnlijk komt Trump begin juli voor een staatsbezoek naar Groot-Brittannië. Dat schoot bij veel Britten in het verkeerde keelgat.

Terwijl het Lagerhuis gisteravond over het staatsbezoek van Trump debatteerde, demonstreerden duizenden mensen buiten het parlement tegen de Amerikaanse president, zag correspondent Suse van Kleef.

"Meisjes met sombrero's op. Een man in een clownspak en ik zie een Europese, een Ierse en een Filipijnse vlag. Protestborden met 'Dump Trump', 'Alec Baldwin is mijn president' en 'The future is bright, the future is not orange'. Het is een gevarieerd gezelschap hier op Parliament Square. Maar over één ding is eigenlijk iedereen het eens: een staatsbezoek van Trump zou een schande zijn", zegt Van Kleef.

"Hij lijkt racistisch te zijn. Hij is anti-immigratie, hij is tegen vrouwen, hij is anti-mensenrechten. Hij wil gewoon zijn grenzen dichtgooien", zegt een vrouw bij de demonstratie.

'Een staatsbezoek van Trump zou een schande zijn'

Ster advertentie
Ster advertentie