Binnenland

Barbara Barend: 'Is dit de nieuwe cover van de L’HOMO?'
KRO-NCRV

foto: Instagramfoto: Instagram
  1. Nieuwschevron right
  2. Barbara Barend: 'Is dit de nieuwe cover van de L’HOMO?'

Na Arie Boomsma lijkt het er op dat Thierry Baudet voor de nieuwe cover van de L’HOMO poseert. Dat zegt Barbara Barend in het Mediaforum op NPO Radio 1. De voorman van Forum voor Democratie viert vakantie en heeft een foto gedeeld met zijn Instagramvolgers. Hij ligt naakt op de rand van een zwembad en bedekt met zijn hand zijn geslachtsdeel. Het maakte veel reacties los op Twitter, maar ook media zoals de NOS besteedde er vanmorgen aandacht aan.

Barend: "Ik vind Baudet wel iemand die op de cover van de L’HOMO zou gaan staan, dat schoot er door mijn hoofd, maar dat was hier toch niet het geval. Hij heeft hier goed over nagedacht als Tweede Kamerlid."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hardmaken voor serieuze zaken

Strafpleiter Natacha Harlequin vindt het jammer dat Baudet met deze actie niets effectiefs of idealistisch bedoeld heeft: "Juist hij kan zich hardmaken voor serieuze zaken."

'Baudet is een narcist'

Voormalig adjunct-hoofdredacteur van De Telegraaf Jan-Kees Emmer denkt dat Baudet met deze foto vooral de populariteit onder zijn eigen achterban vergroot. "Voor de mensen die er nuchter naar kijken: deze man is een narcist."

Ster advertentie
Ster advertentie