Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Schimmige praktijken in subsidieland en verslag van Eredivisie

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Schimmige praktijken in subsidieland en verslag van Eredivisie

Argos ontdekte schimmige praktijken in subsidieland. Radar Radio bespreekt de seniorenvoordeelpas. Krijg je hiermee echt minimaal 500 euro korting per jaar? En Langs de Lijn doet verslag van vier Eredivisie-wedstrijden. Dit en meer hoor je vandaag op NPO Radio 1.

Schimmige praktijken in subsidieland

De overheid stelt jaarlijks vele miljoenen beschikbaar voor wetenschappelijk onderzoek. Bij de toekenning van die subsidie gelden strikte wettelijke regels. Maar die blijken niet altijd te worden nageleefd. Argos ontdekte schimmige praktijken in subsidieland, vanaf 14.00 uur op NPO Radio 1.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Levert de seniorenvoordeelpas echt voordeel op?

Dat vragen veel consumenten zich af. Je schaft de seniorenvoordeelpas aan voor € 23,95 per jaar. En ze beloven een jaarlijkse besparing van minimaal 500 euro én een exclusieve ledenkorting bij 150 verschillende webwinkels. Kunnen zij deze beloften waarmaken? Radar Radio zoekt het uit.

Geactiveerde kool capsules, werkt dat?

Het is dé nieuwste trend op detoxgebied: het slikken van geactiveerde kool, het restant van verbrand hout of kokos. Het zou helpen tegen gasvorming en het zou natuurlijk ontgiften, omdat deze koolstoffen gif absorbeert in het lichaam. Werkt het echt? Radar Radio vraagt het Frank Vleggaar, Maag-Darm-Lever arts in het UMC Utrecht.

Hoe stop je met roken?

Bijna 3 miljoen Nederlanders roken. 81% van die mensen wil daarmee stoppen, maar slechts een kleine groep slaagt hierin. Het initiatief Stoptober biedt rokers de kans om gedurende 28 dagen gezamenlijk te stoppen. Verslavingsarts Robert van de Graaf is stopcoach tijdens Stoptober en Radar Radio vraagt hem wat de meest effectieve manier is om te stoppen met roken?

Luister vanmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur naar Radar Radio. Je kunt meepraten in de NPO Radio 1 app of tweet met #RadarRadio.

Eredivisie in Langs de Lijn

Ook vandaag wordt er weer gevoetbald in de Eredivisie. In Langs de Lijn hoor je vanaf 19.00 uur verslag van deze wedstrijden:

18.30 uur:
NAC - ADO Den Haag | Verslag: Andy Houtkamp
19.45 uur:
PEC Zwolle - FC Groningen | Verslag: Richard van der Made
PSV - Willem II | Verslag: Arman Avsaroglu
20.45 uur:
Excelsior - VVV | Verslag: Chris Wobben

Fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie