Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Eredivisie en Zorg uit Handen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Eredivisie en Zorg uit Handen

De yuppen lijken Amsterdam over te nemen en niet iedereen is daar blij mee. En Joris Linssen wordt mantelzorger in het nieuwe MAX-programma Zorg Uit Handen. Dit, en nog veel meer, hoor je vandaag op NPO Radio 1.

OVT

Vakantieman deze week en mediëvist Janna Coomans neemt ons mee naar Buzludha in Bulgarije. Ze houdt een pleidooi voor de ongehoorzame toerist, met als voorbeeld een Sovjet-ufo.

En Amsterdam veryupt. De stad groeit met 10.000 inwoners per jaar en is vooral in trek bij jonge witte hoogopgeleiden. Ze trekken de oude arbeidersbuurten in. Daar is niet iedereen blij met hun komst. Radiomaker Maartje Duin kocht een huis in de Spaarndammerbuurt, van oudsher de bakermat van de sociale woningbouw. Ze zoekt haar buren op en doet een poging tot verzoening.

De Perstribune

Joris Linssen is een van de zes prominente Nederlanders die meedoet aan het nieuwe MAX-programma Zorg Uit Handen. De presentator, bekend van onder meer Hello Goodbye en Joris' Kerstboom, neemt in het programma tijdelijk de zorg over van Alzheimerpatiënte Eugenie. Ook vijf andere BN'ers worden tijdelijk mantelzorgers. Linssen is vanaf september ook bij de regionale omroepen te zien met een nieuw programma waarin hij met zijn band Caramba langs rivieren trekt.

Carolijn Brouwer wordt komende donderdag in Zweden onderscheiden met de Magnus Olsson Prize, een prestigieuze prijs voor de beste zeiler van het jaar. Brouwer krijgt haar prijs onder meer voor haar rol op de Dongfeng, het Chinese schip dat vorig jaar de Volvo Ocean Race won. Ze was, samen met een Française, de eerste vrouwelijke zeiler die de race om de wereld won. Beide zijn vanaf 12.00 uur te gast bij De Perstribune.

Eredivisie

De Eredivisie gaat door. Vandaag staan er weer verschillende wedstrijden op het programma en je hoort je ze op NPO Radio 1.

Speelronde 4

12.15 RKC Waalwijk - ADO Den Haag
14.30 FC Utrecht - VVV Venlo
16.45 PEC Zwolle - Sparta

Ster advertentie
Ster advertentie