Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Zomerschool Groot Dictee en achtste finales van start

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Zomerschool Groot Dictee en achtste finales van start

Vandaag begint de Zomerschool Groot Dictee van de Taalstaat, starten de achtste finales op het WK Vrouwenvoetbal en gaan Renze Klamer in gesprek met Arie Slob over de toekomst van de NPO. Dat, en nog veel meer, hoor je vandaag op NPO Radio 1.

Zomerschool Groot Dictee

De Taalstaat opent vanaf vandaag de Zomerschool Groot Dictee! Om je voor te bereiden op het Groot Dictee der Nederlandse Taal, dat later dit jaar weer zal plaatsvinden. Zodat je weet hoe dat ook al weer zat met die tussen-n, met het trema, met de d's en de t's. Dan ben je er helemaal klaar voor om zo goed als foutloos het dictee van dit jaar mee te schrijven!

Dr Kelder en Co

De term deep state is een ware hype in het land van de complottheorieën. Wij hebben het liever over een verborgen macht: de beïnvloeding van de mensen die de beslissingen nemen. Hoe functioneert de verborgen macht, wie zijn de topspelers en wat zijn de uitwassen? Van Bilderbergconferentie tot Prins Bernhard en klokkenluiders die worden tegengewerkt. Vervangend presentator Eric Smit (FTM) bespreekt het met historicus dr. Gerard Aalders.

Algoritme. Het is de term waar Facebook en YouTube furore mee maken, maar volgens jonge doctor Ruben van de Geer zijn algoritmes ook handig voor bedrijven om te bepalen wat de prijs van hun product moet zijn. De prijzen die we in de winkelstraat zien blijken namelijk niet bepaald weloverwogen tot stand te komen.

Argos

In de vroege morgen van 15 december 2015 wordt de 56-jarige eneco-monteur Ali Motamed voor zijn woning in Almere vermoord. Het is een professioneel uitgevoerde liquidatie, terwijl het slachtoffer een blanco strafblad heeft en niet tot het criminele milieu behoort. Een motief lijkt lange tijd te ontbreken, tot de ware identiteit en het verleden van het slachtoffer een enorme wending aan de zaak geeft. Luister om 14.00 uur naar Argos voor meer.

WK Vrouwenvoetbal

De poulewedstrijden van het WK Vrouwenvoetbal zijn allemaal gespeeld, dus is het tijd voor de achtste finales. Wie er nu verliest, ligt definitief uit het toernooi. Vandaag gaan de Duitse vrouwen de strijd aan met het team uit Nigeria. De wedstrijd gaat om 17.30 uur van start in Grenoble.

En om 21.00 uur staat Noorwegen tegenover het team van Australië. Je hoort de wedstrijd vanuit Nice live in Langs de Lijn.

En verder:

  • Presentator Renze Klamer gaat in gesprek met Arie Slob over de toekomst van de NPO. Je hoort het vanaf middernacht in Dieper in de Nacht.
  • En om 20.00 uur hoor je een nieuwe aflevering van VINK: de Podcastgids van Nederland
Ster advertentie
Ster advertentie