Binnenland

Podcast #DeDag: Waarom de Giro mooier is dan de Tour

foto: EPA / NOSfoto: EPA / NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast #DeDag: Waarom de Giro mooier is dan de Tour

De Tour de France is als koffie, de Giro d'Italia is een heerlijke espresso. Zo worden de befaamde wielerrondes wel eens gekscherend met elkaar vergeleken. Oud-wielrenner Maarten Tjallingi looft in De Dag de Giro, die morgen in Jeruzalem van start gaat. "Je wordt door de Italiaanse wielerfans echt gedragen. Je krijgt als wielrenner daardoor nog meer een smile op je gezicht."

Drie gemeenten willen meer steun voor het omschakelen van gasaansluitingen naar alternatieve energiebronnen. Met Heleen Ekker, NOS-redacteur Klimaat en Energie, duiken we in de enorme operatie om in 2050 van het gas af te zijn.

Tot slot neemt correspondent David Jan Godfroid ons mee naar een vuilnisbelt in het Russische Volokolamsk, waar een Nederlands bedrijf de volksgezondheid probeert te redden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie