Binnenland

Oud-korpschef Bouman legt zijn werk neer

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Oud-korpschef Bouman legt zijn werk neer

[NOS] Voormalig korpschef van de politie, Gerard Bouman, legt tijdelijk zijn werk als adviseur bij de politie neer. Bouman zal lopende het onderzoek naar zijn mogelijke rol bij de geldverkwisting door de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de Nationale Politie geen werkzaamheden meer verrichten. Dat heeft hij besloten na overleg met minister Van der Steur van Justitie.

Verslaggever Henrik-Willem Hofs vertelde op NPO Radio 1 over het besluit van Bouman:
{quoteaudiofragment audio="249521" author="Verslaggever Henrik-Willem Hofs" caption="Vanuit het korps nam de druk op Bouman toe" }
Vorige week maakte minister Van der Steur bekend dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de rol van Bouman bij het declaratieschandaal rond de Centrale Ondernemingsraad van de Nationale Politie. Bouman bleef desondanks aan als adviseur bij de politie. Van der Steur vond het niet nodig dat hij op non-actief werd gesteld.

Luxe feestjes

De COR kwam het afgelopen jaar in opspraak vanwege ​luxe feestjes, cruises en dure vergaderlocaties terwijl de Nationale Politie bezig was met een ingrijpende reorganisatie. Korpschef Erik Akerboom deed vorige maand aangifte tegen de oud-voorzitter van de COR, Frank Giltay.
Het onderzoek moet uitwijzen of Bouman een oogje toekneep en de COR zijn gang liet gaan, in ruil voor instemming met de moeizame reorganisatie bij de Nationale Politie.
Ster advertentie
Ster advertentie