Binnenland
KRO-NCRV

De week van Wopke Hoekstra: van het hockeyveld, naar de APB en dan nog even sporten

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De week van Wopke Hoekstra: van het hockeyveld, naar de APB en dan nog even sporten

Deze hele week volgde Spraakmakers de minister van Financiën Wopke Hoekstra. Hoe vergaat het hem rondom Prinsjesdag? Verslaggever Anne van der Veen geeft je een kijkje achter de schermen.

Onze verslaggever treft hem nog op een relatief rustig moment, spelend met de hond in de tuin op zondagmiddag. "Dit is Jet, het negen maanden oude hondje dat hier naast me zit. In sommige opzichten is het een vijfde kind."

Verhalen van Spraakmakers: Wopke Hoekstra - deel 1

"Kwart voor negen, de zon schijnt. Ik heb de eerste drie interviews achter de rug. De kinderen zijn naar school. Jet is uitgelaten, niet door mij trouwens. Vandaag de grote dag."

Verhalen van Spraakmakers: Wopke Hoekstra - deel 2

Hoekstra refereert aan de speech in de Tweede Kamer, waar de Kamer moest even geduld moest hebben omdat bij aanvang de speech ontbrak. "Het was natuurlijk hilarisch", zegt Hoekstra.

Verhalen van Spraakmakers: Wopke Hoekstra - deel 3

Verslaggever Anne van der Veen met minister Wopke Hoekstra

De Algemene Beschouwingen, een redelijk passieve dag voor de minister, maar niet minder druk. "Ik geloof eigenlijk niet in multitasken, maar ik probeer ondertussen een klein beetje huiswerk te doen."

Verhalen van Spraakmakers: Wopke Hoekstra - deel 4

"Ik zwaaide even naar Ank Bijleveld. Een van de trouwste sporters." Bij het ministerie van Defensie gaan iedere vrijdagochtend een aantal ministers samen sporten. "We gaan eens naar binnen. Kijken of we gaan spinnen of een of ander ellendig circuitje gaan doen."

Hoekstra vertelt ondertussen over de impact van zijn baan op zijn privéleven. "Soms ben je op zaterdag zo afgeleefd dat het konijnenhok schoonmaken maar even moet wachten."

Verhalen van Spraakmakers: Wopke Hoekstra - deel 5

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie