Binnenland

Einde overstromingen in Zuid-Azië nog niet in zicht

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Einde overstromingen in Zuid-Azië nog niet in zicht

[NOS] In Zuid-Azië houdt het maar niet op met regenen. Door zware moessonbuien zijn er in een enorm gebied al sinds juli overstromingen. In Bangladesh, Nepal en in verschillende Indiase deelstaten worden al zo'n 1200 doden gemeld. En het einde is nog niet in zicht.

Correspondent Joeri Boom vertelt in het NOS Radio 1 Jounraal dat het er ongelooflijk benauwd is. "Veel benauwder dan ik gewend ben voor deze tijd van het jaar."

De afgelopen dagen was het droog, maar er is zware regenval voorspeld. Het laatste nieuws is dat Mumbai, de tweede stad van India, is ondergelopen."

In Nepal zakt het water, maar de infrastructuur is erg beschadigd. En het land is nog steeds niet over de schade van de aardbeving uit 2015 heen."

Over de situatie in Bangladesh praat het NOS Radio 1 Journaal verder met Catharien Terwisscha van Scheltinga. Zij is delta expert bij het Onderzoeksinstituut van Wageningen en betrokken bij waterbeheerprojecten in Bangladesh. Ze schreef mee aan het zogenoemde Bangladesh Delta Plan 2100.

Volgens haar is de schade heel ernstig. "Er zijn in elke periode overstromingen."

Ster advertentie
Ster advertentie