Binnenland

NPO Radio 1 in actie voor 3FM Serious Request 2017

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. NPO Radio 1 in actie voor 3FM Serious Request 2017

Vanuit het Glazen Huis in Apeldoorn voeren de NPO radiozenders vandaag gezamenlijk actie om verscheurde families in conflict- en rampgebieden weer samen te brengen. NPO Radio 1-presentator Jurgen van den Berg kruipt vanmiddag een uur lang met 3FM-dj Angelique Houtveen achter de microfoon.

Om 12.00 uur presenteert Jurgen van den Berg samen met Angelique een uur lang vanuit het Glazen Huis. Tijdens deze uitzending komt 3FM-dj Wijnand Speelman langs met een vrijwilliger van het Rode Kruis en gaan ze dieper in op het thema van Serious Request dit jaar: verscheurde families in conflict- en rampgebieden samenbrengen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM Serious Request

Van maandag 18 tot en met zondag 24 december 2017 komt Nederland in actie tijdens de jaarlijkse inzameling van NPO 3FM. Vanuit het Glazen Huis draaien de dj’s de tracks die het publiek tegen betaling aanvraagt. Tot en met kerstavond maken de dj’s 24/7 live radio en televisie, zijn ze continu online en volgen ze inzamelingsacties en actievoerders op de voet. En dat op een lege maag. Alle overige 3FM dj’s, bands, artiesten, luisteraars en bezoekers op het plein geven de jocks de energie die ze zo hard nodig hebben.

Lees ook: Een terugblik op heel wat jaren NPO 3FM Serious Request

NPO Radio in actie

Ook andere NPO Radio zenders komen in actie. NPO Radio 5-dj Hans Schiffers bijt om 11.00 uur het spits af en maakt samen met Domien een uur lang radio. Na 13.00 uur maakt Jurgen van den Berg plaats voor NPO Radio 4-presentator Ab Nieuwdorp. Oud Glazen Huis-bewoner Gerard Ekdom zorgt voor het afsluitende feestelijke uur van deze gezamenlijke NPO Radio-actiedag voor Serious Request 2017 en is van 16.00-17.00 uur te gast.

Na de gezamenlijke uitzendingen gaat 3FM Serious Request natuurlijk nog gewoon door met Domien, Angelique en Sander. Tot en met kerstavond 21.00 uur maken zij non-stop live radio en tv, zijn ze continue online en houden de luisteraars op de hoogte van de acties in het land voor Serious Request.

Stille ramp: breng ze weer samen

Wereldwijd zijn meer dan 4 miljoen mensen op zoek naar hun dierbaren. Vooral in conflict- en rampgebieden als Nigeria, Congo en Nepal leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers en zussen. Met de opbrengst kan het Rode Kruis vermiste kinderen en familieleden opsporen, het contact herstellen en hen in bijzondere gevallen thuis brengen.

Ster advertentie
Ster advertentie