Naar homepage
Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Diplomaloze herintreders en de Eredivisiekraker PSV - Ajax

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Diplomaloze herintreders en de Eredivisiekraker PSV - Ajax

Opnieuw instromende pedagogisch medewerkers die geen geldig diploma meer hebben in Reporter Radio. Dominique van der Heyde die te gast is in De Perstribune. En de Eredivisiekraker PSV - Ajax. Dat, en meer, hoor je vandaag op NPO Radio 1.

Diplomaloze pedagogisch medewerkers

Pedagogisch medewerkers in de kinderopvang zijn plotseling diplomaloos geraakt. Dat komt door de nieuwe cao waarin een herziene diplomalijst is opgenomen. Die lijst zorgt ervoor dat vooral mensen met een ouder diploma niet zomaar terug kunnen naar de kinderopvang. In Reporter Radio, vanaf 19.00 uur, aandacht voor dit probleem.

Het gaat om zogenaamde herintreders, mensen die na een uitstapje terug willen naar de kinderopvang. Omdat de opleidingen die zij hebben gedaan uit de cao zijn gehaald, kunnen ze niet zomaar terug. Er moet gelijkstelling aangevraagd worden, een procedure die maanden kan duren. Ondertussen heeft de kinderopvang te maken met een tekort van 3.000 medewerkers en dat tekort zal de komende jaren oplopen, blijkt uit onderzoek van Prismant.

Dominique van der Heyde

Vanaf 12.00 uur is Dominique van der Heyde te gast in De Perstribune. Voor Van der Heyde is de derde week van september een extreem drukke week: alle blikken zijn gericht op het Binnenhof. Daar is Van der Heyde sinds ruim een jaar chef van de parlementaire redactie van de NOS. In het verleden was ze er actief als verslaggever.

Behalve journalist is Van der Heyde ook schrijfster; onder het pseudoniem Anna Levander schreef ze mee aan het scenario van de politieke tv-serie Morten. Onlangs werd de serie genomineerd voor de Prix Europa.

De eerste topper van het Eredivisieseizoen

De nummers één en twee van dit, én vorig seizoen, Ajax en PSV, nemen het vanmiddag om 16.45 uur tegen elkaar op in het Philips stadion in Eindhoven.

Beide ploegen hebben afgelopen week een Europees duel achter de kiezen. Ajax won in Amsterdam met 3-0 van OSC Lille, terwijl PSV in eigen huis afrekende met Sporting Portugal.

Beide ploegen zullen uit zijn op een overwinning. Ajax verloor vorig jaar met 3-0 in Eindhoven, en zal dat absoluut niet nogmaals mee willen maken. Aan de andere kant liep PSV dit seizoen de Champions League mis, waardoor kampioen van Nederland worden bijna een verplichting is geworden.

Eredivisie op zondag

ADO Den Haag en AZ nemen het verder zondag op in Den Haag, waar de Alkmaarders de eerste helft van het seizoen hun thuiswedstrijden spelen. ADO speelt echter thuis, tegen een AZ dat een lange reis uit Belgrado achter de rug heeft.

Subtopper FC Utrecht neemt het in Friesland op tegen Sc Heerenveen, terwijl Feyenoord na het kolkende Ibrox stadion in Glasgow zal moeten presteren op het kunstgras van De Oude Meerdijk in Emmen.

De Eredivisiewedstrijden op een rij

12.15 uur SC Heerenveen - FC Utrecht | Verslag: Ragnar Niemeijer
14.30 uur FC Emmen - Feyenoord | Verslag: Richard van der Made
16.45 uur PSV - Ajax | Verslag: Arman Avsaroglu en Andy Houtkamp
16.45 uur ADO Den Haag - AZ | Verslag: Chris Wobben

En verder...

  • Is oud-doelman Piet Schrijvers vanaf 12.00 uur als sportgast aanwezig in De Perstribune van Omroep Max.
Ster advertentie
Ster advertentie