Binnenland

Nieuwe trend: Flirtangst op het werk

foto: Foto: Bakas + NPOfoto: Foto: Bakas + NPO
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe trend: Flirtangst op het werk

[WNL] Trendwatcher Adjiedj Bakkas vreest dat mannen door #MeToo niet meer durven te flirten op het werk. Dat zei hij in WNL op Zaterdag op NPO Radio 1.

Flirtangst ziet Bakkas als een van de trends van 2018. “Ik hoor het van werkgevers”, zegt Bakas. “Met name mannen durven het niet meer. Die zijn bang geworden als gevolg van de MeToo-campagne."

Toren C

De helft van de relaties ontstaat op het werk. Als gevolg van flirtangst zal dat onder druk komen te staan, voorspelt Bakas. "Ik ben groot fan van de tv-sketches van 'Toren C' over flirten en seks op kantoor. Maar ik vrees dat we daar straks met weemoed naar terugkijken." Mensen zouden zich niet meer durven wagen aan sensuele interactie met collega's, uit angst voor aanrander te worden uitgemaakt.

Bakas erkent dat er een verschil is tussen flirten en seksueel overschrijdend gedrag. “Maar mensen kennen nu het verschil niet meer,; dus mannen denken: ik doe het wel helemaal niet meer.”

Volgens Bakas zijn er vrouwen die nog wel graag willen flirten op het werk, maar merken dat mannen er gewoon niet meer op reageren. “Die vent antwoordt niet meer, hij durft niet meer, hoor ik dan.”

Beluister hier het gesprek met Bakas in WNL op Zaterdag waarin hij flirtangst beschrijft als een van de trends van het nieuwe jaar:

Adjiedj Bakas over trend 2018: flirtangst

Ster advertentie
Ster advertentie