Binnenland

'Excuses van Rutte zijn heel slim'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Excuses van Rutte zijn heel slim'

[KRO-NCRV] De excuses van premier Mark Rutte voor zijn gebroken beloftes zijn heel slim, zegt NTR-directeur Paul Römer in het Mediaforum van De Ochtend op NPO Radio 1. "Hij bouwt aan zijn imago en het maakt hem alleen maar sympathieker."

Het was “sorry-weekend”: Premier Rutte bood via de Telegraaf en de NOS zijn excuses aan voor zijn gebroken verkiezingsbeloftes: 1000 euro voor iedere burger en geen cent meer naar Griekenland. PvdA-leider Diederik Samson zei op zijn beurt in NRC Handelsblad sorry voor het verwaarlozen van zijn fractie.

Volgens Römer is het logisch dat Rutte nu zijn excuses aanbiedt: "Politieke campagnes gaan steeds meer over het imago van de partijleider dan over de inhoud. Het is verkiezingsretoriek."

Pro-Europa

Journalist Frénk van der Linden denkt dat er een groot verschil is tussen de gebroken belofte over Griekenland en die over de 1000 euro voor iedere burger. Van der Linden: "Bij die laatste belofte staat niemand nog stil. Bij Griekenland ligt dat echt anders. Rutte profileert zich niet als iemand die ontzettend pro-Europa is, maar in de praktijk is hij dat wel. Het is niet voor niets dat hij in de Brusselse wandelgangen wordt genoemd als de opvolger van Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie."

Bekijk hier het Mediaforum met journalist Frénk van der Linden en NTR-directeur Paul Römer

Ster advertentie
Ster advertentie