Binnenland

Voormalig turnster haalt hard uit naar bondstrainer

NOS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Voormalig turnster haalt hard uit naar bondstrainer

Oud-turnster Joy Goedkoop heeft in het NOS-programma Studio Sport hard uitgehaald naar haar voormalige coach Vincent Wevers. De bondstrainer, vader van turnsters Sanne en Lieke Wevers, zou haar hebben mishandeld en vernederd.

Haar verhaal volgt twee dagen nadat een andere turncoach, Gerrit Beltman, in een interview met het Noordhollands Dagblad had verteld dat hij in het verleden jonge turnsters tijdens trainingen mishandelde en vernederde. Goedkoop trainde van haar zevende tot haar twaalfde in Oldenzaal onder Wevers. Daarna stapte ze over naar Heerenveen om te trainen onder coach Gerben Wiersma. Daar was het fysieke geweld voorbij maar waren de omstandigheden nog steeds slecht. In Langs de Lijn vertelde ze dat er nog steeds geen ruimte was voor andere gevoelens. "Aan alle kanten wordt er over je grenzen heen gegaan, en je denkt dat het normaal is."

Het persoonlijke verhaal van Joy Goedkoop

Bondstrainer Wevers is de trainer en de vader van de turntweeling Sanne en Lieke Wevers. Sanne Wevers werd in 2016 olympisch kampioen op de balk en werd daarmee als eerste Nederlandse turnster individueel olympisch kampioen. Vincent Wevers werd dat jaar bij het Sportgala verkozen tot Coach van het Jaar. Na afloop van de uitzending werd contact gezocht met de beschuldigde coach. Wevers liet weten dat hij later met een reactie zal komen.

Ster advertentie
Ster advertentie