Binnenland

Jeroen Dijsselbloem was doelwit Griekse bombrief

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Jeroen Dijsselbloem was doelwit Griekse bombrief

Eurogroepvoorzitter en demissionair minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem was een van de doelwitten van acht bombrieven die gisteren in Athene zijn onderschept en onschadelijk gemaakt. In Nieuws & Co meer achtergronden door verslaggever Bert van Slooten.

De bombrieven zouden zijn gericht aan verschillende politici en andere bekende figuren bij onder meer de EU en de Europese Centrale Bank. Ook EU-commissaris Moscovici voor Financiën wordt genoemd.

Een woordvoerder van Dijsselboem bevestigt dat er een brief is onderschept, maar wil verder niets over de zaak zeggen.

Quote

Met 31 gram kruit kan je een fikse klap veroorzaken

verslaggever Bert van Slooten

Valse postlabels

Griekenland wil pas naar buiten komen met alle namen als alle mensen die de bombrieven hadden moeten krijgen zijn geïnformeerd. Wel zeggen de Griekse autoriteiten dat de brieven valse postlabels van academische instellingen hadden.

In de uitzending vertelt van Slooten dat vorige week ook al bombrieven naar het Duitse ministerie van Financiën en het Internationaal Monetair Fonds werden gestuurd. Bij het IMF raakte iemand gewond. Het IMF, de Eurogroep en de Europese Commissie zijn niet populair bij een groot deel van de Griekse bevolking. De organisaties stellen strenge eisen aan de Grieken in ruil voor miljardensteun.

Volgens verslaggever Bert van Slooten van de NOS zat er 31 gram kruit in de envelop. "Daar kan je een fikse klap mee veroorzaken."

Ster advertentie
Ster advertentie