Binnenland

23 maart weer persconferentie: dit kunnen we verwachten

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 23 maart weer persconferentie: dit kunnen we verwachten

[NOS] Demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge geven vanavond, 23 maart, om 19.00 uur een persconferentie over de actuele coronasituatie en de maatregelen. Er worden geen grote versoepelingen verwacht, maar de kans is wel groot dat de avondklok een uur wordt verlaat naar 22.00 uur. Luister of kijk hier live mee.

Video niet beschikbaar

Het kabinet vindt dat de coronacijfers zich niet goed genoeg ontwikkelen: de besmettingscijfers zijn te hoog.

Negatief reisadvies

Het kabinet zette twee weken geleden nog de deur op een kier voor eventuele versoepelingen vanaf 31 maart. Als opties noemden Rutte en De Jonge dat de terrassen weer open zouden kunnen, dat de mogelijkheden om te winkelen zouden worden verruimd en dat studenten in het hoger onderwijs weer deels naar college zouden kunnen.

Het kabinet verlengt verder het negatief advies voor reizen naar het buitenland tot half mei. De aanstaande meivakantie valt ook in deze periode. Op dit moment geldt een negatief reisadvies voor de hele wereld tot half april.

De persconferentie begint om 19.00 uur en is hier te volgen.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie