Binnenland

Het Grote Werk- en Ondernemersdebat van Omroep WNL

foto: ANP / WNLfoto: ANP / WNL
  1. Nieuwschevron right
  2. Het Grote Werk- en Ondernemersdebat van Omroep WNL

[WNL] Nederland zit midden in de grootste economische crisis sinds de Tweede Wereldoorlog. Hoe ziet in de toekomst ons werkende leven eruit? Voor veel ondernemers is de komende periode in ieder geval hoogst onzeker. Alle politieke partijen schrijven in hun verkiezingsprogramma dat ze de BV Nederland er weer bovenop willen helpen. Wie doet dat het beste? Dat gaan we horen in dit debat over werk en ondernemen van Omroep WNL en debatcentrum De Balie.

WNL heeft de zeven grootste partijen in de peilingen uitgenodigd voor dit NPO Radio 1 werk- en ondernemersdebat. Deelnemers zijn: Thierry Aartsen (VVD), Mustafa Amhaouch (CDA), Léon de Jong (PVV), Steven van Weyenberg (D66), Gijs van Dijk (PvdA), Tom van der Lee (GroenLinks) en Bart van Kent (SP).

In vijf rondes gaan steeds drie partijen met elkaar in debat. Het gaat o.a. over de steunmaatregelen voor ondernemers, over werk en inkomen, over lastenverzwaring en investeren in klimaat en over arbeidsmigratie. Verder zullen Jacco Vonhof (voorzitter MKB-Nederland) Ingrid Thijssen (voorzitter van VNO-NCW) en Peter Kanne (I&O Research) de gehele uitzending aanwezig zijn om de debatten in te leiden en te duiden.

'Ik vraag me af of politici dit begrijpen'

Presentatrice Maaike Timmerman: "De eigenaresse van mijn favoriete restaurant verzuchtte laatst: 'Voor mij is het mijn hele leven. Ik vraag me af of politici in Den Haag - die elke maand gewoon hun salaris gestort krijgen - dat echt begrijpen.' Daarom is het zo belangrijk dat partijen vlak voor de verkiezingen met elkaar debatteren over hoe onze ondernemers en de economie er weer bovenop komen. Nu de straten veelal verlaten zijn, vraag ik me steeds vaker af hoeveel ondernemers er straks nog over zijn om onze binnensteden in het after-corona-tijdperk weer te laten bruisen."

Presentator Yoeri Albrecht: "Het midden- en kleinbedrijf is onevenredig hard geraakt door de corona-maatregelen. Dat is ernstig want het MKB vormt de backbone van onze economie en werkgelegenheid. Het is hoog tijd dat er een publiek gesprek komt over de toekomst van heel veel mensen. Het is bovendien de algemene democratische plicht van volksvertegenwoordigers om in het publieke oog het debat te blijven voeren over zaken die ons allemaal aangaan."

Luister zaterdag 13 maart tussen 16.00 en 18.00 naar Het Grote Werk- en Ondernemersdebat van Omroep WNL op NPO Radio 1. De presentatie is in handen van Maaike Timmerman (Goedemorgen Nederland) en Yoeri Albrecht (directeur De Balie). Zij zullen op 13 maart tussen 16.00 en 18.00 op NPO Radio 1 dit debat in goede banen leiden.

Tweede Kamerverkiezingen 2021

Bij NPO Radio 1 volg je alles rondom de Tweede Kamerverkiezingen. De belangrijkste verhalen en het laatste verkiezingsnieuws lees je hier. (Tip: met de NPO Radio 1-app ben je nóg sneller op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.)

Ster advertentie
Ster advertentie