Binnenland
KRO-NCRV

Kolonel: 'Aantal aanmeldingen bij Defensie weer op het normale niveau'

foto: Spraakmakersfoto: Spraakmakers
  1. Nieuwschevron right
  2. Kolonel: 'Aantal aanmeldingen bij Defensie weer op het normale niveau'

Na een piek aan het begin van de oorlog in Oekraïne, is het aantal aanmeldingen bij Defensie weer op het normale niveau. Dat zegt kolonel Marijke van der Krogt in een reportage van Spraakmakers. "Het is nu weer terug naar normaal."

"In het begin was er een opleving en dat was hartstikke gaaf natuurlijk, maar daarna liep het aantal aanmeldingen toch weer terug", aldus de Kolonel. In de eerste week na de oorlog kreeg Defensie twee keer zo veel aanmeldingen als normaal gesproken. In een gemiddelde week ligt het aantal sollicitaties rond de 350, maar begin maart waren er meer dan 700 aanmeldingen.

'We zoeken de juiste mensen'

"Ik denk dat mensen nog steeds wat willen doen, maar de hoos mensen die dat kennelijk via Defensie willen doen, is gelukkig wat naar beneden gegaan. Er is zeker plek voor meer mensen, maar wel de juiste mensen", legt Van der Krogt uit.

"Als je je aanmeldt om eigenlijk alleen maar te gaan schieten, dat is niet wat we op dit moment nodig hebben. Dat is misschien wel leuk, maar wij zijn er juist voor om zo min mogelijk te schieten."

De reportageserie Verhalen van Spraakmakers: Modernisering van de krijgsmacht is de rest van de week nog te horen op NPO Radio 1 om 10.35 uur.

Mis niets met de nieuwsbrief van Spraakmakers

Spraakmakers maken we mét jou als luisteraar. En om jou zoveel mogelijk bij ons programma te betrekken, versturen we een dagelijkse nieuwsbrief. Hierin vind je de stelling van de dag, de onderwerpen in de uitzending en een interessant artikel dat zeker het lezen waard is. Zo kun je gemakkelijk meepraten en mis je nooit meer iets!

Meld je hier aan.

Ster advertentie
Ster advertentie