Binnenland

Podcast De Dag: Waarom juist het CDA worstelt met Forum

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Waarom juist het CDA worstelt met Forum

[NOS] Het nieuws dat het CDA in Brabant wil gaan besturen met Forum voor Democratie zorgt voor grote onrust en verzet in de partij.

Een petitie om niet met Forum in zee te gaan is al duizenden keren ondertekend en deze week gaat het CDA in Brabant alle plaatselijke afdelingen langs om de samenwerking te bespreken.

{podcast audio="125208" caption="#537 - Waarom juist het CDA worstelt met Forum" }

Interne worstelingen

Het CDA kent een lange geschiedenis van interne worstelingen over de vraag hoe zich te verhouden tot partijen met andere ideologieën. In de discussies daarover lopen de emoties soms hoog op.

Bepalende momenten

Bekend is het bewogen partijcongres toen besloten werd om met de PVV samen te werken, maar er zijn meer bepalende momenten die verklaren waarom de keuze om met Forum voor Democratie te onderhandelen zo gevoelig ligt.

In podcast De Dag vertelt historicus Pieter Gerrit Kroeger, groot kenner van het CDA, over die momenten, over de vraag of het CDA opnieuw verscheurd dreigt te raken én of het landelijke CDA niet moet ingrijpen.

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie